Uitzendkrachten worden vaak ingezet als het extra druk is, om afwezigen te vervangen of om te helpen met grote projecten. Je hebt dus niet altijd de luxe van een uitgebreide inwerkperiode die een permanente kracht vaak wel heeft. Het andere grote verschil is dat het sollicitatieproces veel sneller verloopt. In plaats van een serie sollicitatiegesprekken heb je maar een kans om jezelf te presenteren.

“Waarschijnlijk doet de manager waar je voor gaat werken zelf het sollicitatiegesprek", vertelt Martijn Goudswaard, Managing Director van Page Personnel Nederland. “Dit gesprek is een kans om hem of haar te tonen wat je waard bent. Je moet duidelijk maken dat je klaar bent voor een vliegende start, zodat je op korte termijn je bijdrage kunt leveren. Het is belangrijk om je flexibiliteit te benadrukken. Dit is een eigenschap die werkgevers in een uitzendkracht zoeken.

 Bereid je voor op je sollicitatiegesprek voor een uitzendunctie met deze vier veelgestelde vragen:

 1. Wat maakt deze functie interessant voor je?

Kies een of twee elementen uit de functieomschrijving waardoor de betreffende functie je aanspreekt. Hoe kun je deze gebruiken om je carrière te ontwikkelen. Leergierig zijn is essentieel voor alle tijdelijke functies, net als het vermogen om goed op te kunnen schieten met elk team waar je in terechtkomt. Als het je eerste uitzendfunctie is, leg dan uit wat jij denkt dat de voordelen van een tijdelijke functie zijn en wat je hoopt dat deze je oplevert.

2. Kun je goed in een team werken?

Laat merken dat je niet veel tijd nodig hebt om aan een team te wennen en dat je je makkelijk aanpast, zodat je een directe impact kunt hebben.

3. Waarom wil je voor deze organisatie werken?

 Wat denk jij dat de organisatie toevoegt aan je loopbaan als tijdelijke medewerker?

4. Wat is de richting die je voor ogen hebt met je carrière?

 Het is prima om te zeggen dat je uiteindelijk een permanente baan wilt. Maar vertel wel wat voor dit moment je doelstellingen met tijdelijke functies zijn. Dit is ook een goed moment om aan te geven dat je betrouwbaar bent. Je kunt eventueel aangeven dat je referenties van vorige werkgevers hebt.

Heb je nog geen tijdelijke functie gevonden die bij je past? Kijk naar alle uitzendfuncties op Page Personnel.

 

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Job Match

Vind de vacature die bij je past op basis van je vaardigheden en ervaring in je cv met onze innovatieve tool

Upload je cv

Populaire artikelen