3,2 miljard mensen maken dagelijks gebruik van het internet. Iedereen is online en verbonden. Door tijdlijnen scrollen, uploaden, downloaden, streamen... al deze zaken zijn op de voorgrond getreden en nemen ons dagelijks leven in beslag. Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat zijn kanalen die we gebruiken om onszelf digitaal aan een onbegrensd publiek te presenteren. Dit is fantastisch om de aandacht op jezlef te vestigen en jezelf aan de wereld te presenteren. Maar het internet verandert bliksemsnel en continu. Wees je bewust van je digitale voetafdruk.

Waarom is dit belangrijk voor mij? 

Ondanks de geweldige veranderingen die het internet ons gebracht heeft, ook praktische gevolgen. Alles wat je online zet, kan de mening van anderen beïnvloeden. Je online reputatie kan dus ook gevolgen hebben voor je (voor)uitzichten op een baan. Alles wat je online zet wordt immers openbare informatie. Om een slimme strategie te bedenken is het dus essentieel om te weten wat je precies online zet. Zo kun je de beste versie van jezelf presenteren.

Een paar basisprincipes

Een paar handige tips om te beginnen met online reputatiemanagement:

  • Organiseer! Als je iets online ziet dat je niet aanstaat of dat ongepast is, probeer het dan te verwijderen. 
  • Houd het privé. De meeste sociale mediaprofielen zijn standaard openbaar toegankelijk. Werk simpelweg je privacyvoorkeuren bij om zaken af te schermen die je wilt verbergen of slechts voor een selecte groep zichtbaar wilt hebben. 
  • Opschonen. Oude foto’s of foto’s van feestjes? Haal ze gewoon weg of scherm ze af. 
Nu je hiermee klaar bent, staat je online reputatie er waarschijnlijk al een stuk beter voor. 

Maar ik heb nog steeds hulp nodig!

Je online reputatie is zoveel meer dan die paar simpele stappen hierboven. Daarom hebben wij  een online reputatiemanagementgids geschreven. Deze gids neemt je mee door de wereld van sociale media. Je leest alles over het belang van sociale media en de redenen waarom je je profiel actief en aandachtig moet beheren. Ook leer je hoe je je voordeel kunt doen met je aanwezigheid op diverse sociale netwerken.
 

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Job Match

Vind de vacature die bij je past op basis van je vaardigheden en ervaring in je cv met onze innovatieve tool

Upload je cv

Populaire artikelen