Anders dan veel andere sectoren is de IT-markt niet geraakt door de Covid-crisis. Integendeel, er is meer behoefte aan IT-support dan ooit. Hoe vind je als bedrijf het beste talent?

Met de komst van de Covid-crisis, is het belang van goede IT-support alleen naar toegenomen. “Nu iedereen bijna fulltime vanuit huis werkt zie je dat de noodzaak aan een goede helpdesk, applicatiebeheer, en een veilig IT-netwerk nog groter is dan voor de crisis,” zegt David van de Wege, Senior Executive Manager van de IT-divisie bij Page Personnel.

Anders dan in de meeste sectoren is de vraag naar goede IT-kandidaten eerder toe- dan afgenomen. Hoe zorg je als bedrijf dat je de beste mensen binnenhaalt? En wat is de toegevoegde waarde van een werving- en selectiebureau als je op zoek bent naar IT-talent? 

Wat is het beste advies dat jullie bedrijven kunnen geven als ze goede IT-professionals willen binnenhalen?

David van de Wege: “Staar je niet blind op de perfecte kandidaat, met alle bewezen vaardigheden, ervaring en kennis. Die ga je nooit vinden. Kijk vooral naar iemands potentie en persoonlijkheid. Is iemand nieuwgierig? Heeft een kandidaat de potentie om zich te ontwikkelen binnen de organisatie? Als dat zo is, en de basisvaardigheden zijn op orde, dan komt de rest vanzelf.”

Wat is de belangrijkste reden voor een goede kandidaat om voor een bedrijf te kiezen?

David van de Wege: “Als bedrijf ben je interessant voor IT-professionals als je ze de mogelijkheid geeft om hun vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Kunnen ze bijvoorbeeld met nieuwe programma´s werken? Dat is vaak een belangrijkere reden om op een functie te solliciteren dan het salaris.”

Welke trends hebben momenteel de grootste impact op de werving en selectie van nieuwe kandidaten?

David van de Wege: “De belangrijkste trend op lange termijn is de digitalisering van bedrijven. In het verleden had de IT-afdeling vooral een ondersteunende rol, maar nu is het een onderdeel van alles wat bedrijven doen. Het is steeds vaker de kern van de organisatie en bepalend voor de activiteiten.”

“Zoals met veel trends heeft de Covid-crisis de digitalisering van organisaties verder versneld. Werken op afstand is in een jaar tijd het nieuwe normaal geworden, waardoor het belang van een goede IT-infrastructuur, IT-beveiliging, beheer en een helpdesk op afstand alleen maar is toegenomen.”

Wat is de toegevoegde waarde dat een werving- en selectiebureau als Page Personnel bedrijven kan bieden? Als bedrijf kun je ook denken: ik zet zelf wel een advertentie op LinkedIn

David van de Wege:  “Het verschil is dat wij ook contact kunnen leggen met goede IT-kandidaten die niet direct op zoek zijn naar een nieuwe functie. We hebben een enorm netwerk dat we goed onderhouden en uitbreiden. Daardoor kunnen we snel schakelen, wat een hoop tijd bespaart. Daarnaast kijken we niet alleen naar iemands cv, maar ook naar zijn of haar persoonlijkheid. Past iemand bij een organisatie? Kan hij of zij goed communiceren met collega´s die minder technisch onderlegd zijn?  Dat is minstens zo belangrijk als iemands technische vaardigheden.”

Waarom kiezen kandidaten ervoor om met Page Personnel te werken, als het werk toch voor het oprapen ligt?

David van de Wege: “Ze weten dat die persoonlijke benadering waar ik het net over had voor ons belangrijk is. We plaatsen kandidaten niet zomaar, maar kijken of er een match is met het bedrijf. We willen overigens in de toekomst ook meer gaan investeren in de opleiding van IT-kandidaten, om ze vervolgens een contract via ons aan te bieden.”

“Daarmee zouden we een nieuwe dienst toevoegen voor onze klanten. We proberen voortdurend te vernieuwen en in te spelen op nieuwe behoeften, zodat klanten weten dat ze bij ons altijd in goede handen zijn.”

Op zoek naar goede kandidaten voor IT-supportfuncties of applicatiebeheer?

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector

Lees meer

Populaire artikelen