Sollicitanten vinden het belangrijker dat ze bij een nieuwe werkgever hun vaardigheden kunnen ontwikkelen dan dat ze een hoog loon verdienen. Dat is de conclusie van recent onderzoek door Page Personnel.

De resultaten van twee recente onderzoeken op de arbeidsmarkt door Page Personnel geven een goed idee van wat ondernemingen moeten doen om kandidaten aan te trekken. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

1. Een hoog salaris is niet langer de belangrijkste aantrekkingsfactor

De laatste resultaten van de Confidence Index (vertrouwensindex) van Page Personnel tonen aan dat een beter salaris slechts 8% van de sollicitanten kan motiveren. De Confidence Index is een onderzoek dat elk kwartaal wordt uitgevoerd bij kandidaten die solliciteren via de website van Page Personnel. Natuurlijk is het loon nog altijd belangrijk. Maar om aantrekkelijk te zijn voor kandidaten moet je nog meer kunnen aanbieden. Je moet hen een ervaring bieden. Je moet hen precies kunnen uitleggen hoe je hen zult helpen hun carrière te ontwikkelen.

2. Investeren in de ontwikkeling van professionele vaardigheden

Mensen veranderen in de eerste plaats van baan om hun professionele vaardigheden te ontwikkelen: meer dan 34% van alle kandidaten wil een nieuwe baan waarin ze professioneel kunnen groeien. Daarom is het zo belangrijk dat werkgevers investeren in training. Als je de beste mensen wil aantrekken, moet je jobkandidaten op voorhand kunnen vertellen wat je hen te bieden hebt op het vlak van training en ontwikkeling, zowel in hard skills als in soft skills.

3. Werk-privé balans wordt steeds belangrijker

Door de coronacrisis kregen veel werknemers de tijd om na te denken over de balans tussen werk en privé; 45% zegt dat zij bij hun volgende baan meer aandacht zullen schenken aan hun persoonlijke prioriteiten. Dit betekent dat de balans tussen werk en privé hoog op de agenda van talenten staat.

Lees ook: 5 belangrijke lessen van de Covid-crisis voor wervende managers 

 

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector

Lees meer

Populaire artikelen