De rol van Executive Assistant (EA) is constant aan verandering onderhevig. Een Executive Assistant houdt agenda's bij, boekt zakenreizen, organiseert vergaderingen en afspraken - de taken van een moderne EA zijn cruciaal en worden steeds uitgebreider.

Tegenwoordig zijn er nieuwe taken als het trainen van administratief medewerkers, evenementen organiseren en meer managers of een groter team ondersteunen, of zelfs beslissingen nemen namens het bedrijf.

Hoewel vaardigheden als oog voor detail, welbespraaktheid en onafhankelijkheid essentieel zijn, moet een goede EA meer kunnen: multitasken, organiseren, prioriteiten stellen en delegeren als dat nodig is.

Ondersteuning bieden

Simpel gezegd moeten EA's leren hoe zij hun baas kunnen helpen om productief en succesvol te zijn. Ze moeten leren hoe het bedrijf werkt, de voorkeuren van hun baas onthouden en anticiperen op zijn of haar behoeften om een sterke professionele relatie op te bouwen.

EA's kunnen blijven concurreren door hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Als het management bijvoorbeeld actief is op Twitter zou een gratis online cursus over social media management ze verder kunnen helpen in hun carrière. Op Coursera (een online educatief platform dat ondersteund wordt door topuniversiteiten vanuit de hele wereld, waaronder de Amerikaanse universiteiten Standford en Duke) kun je gratis cursussen volgen op allerlei vakgebieden.

Ook congressen zijn een goede manier om in contact te komen met andere professionals en te ontdekken hoe je collega's zich aanpassen om nog beter te presteren in hun functie.

Nieuwe verantwoordelijkheden

Als een assistent goed is in zijn of haar baan, gaan er nieuwe deuren open. Veel klanten of hiring managers vragen om kandidaten die meer dan één set verantwoordelijkheden aankunnen. Deze extra verantwoordelijkheden kun je zien als een kans om meer te bereiken en de volgende stap te zetten in je carrière.

Op de markt zien we momenteel steeds meer vraag naar EA's bij private-equity-, consultancy- en technologiebedrijven. Deze sectoren groeien namelijk snel.

Om een baan te bemachtigen in één van deze sectoren, moeten kandidaten duidelijk laten zien hoe hun ervaring en vaardigheden in de organisatie passen en hoe zij een band kunnen opbouwen met hun leidinggevende. Ook moeten ze de belangrijkste uitdagingen voor de branche begrijpen.

nteresse in een functie als Executive Assistant of ben je op zoek naar je volgende baan? Bekijk dan hier onze vacatures.  

 

 

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Job Match

Vind de vacature die bij je past op basis van je vaardigheden en ervaring in je cv met onze innovatieve tool

Upload je cv

Populaire artikelen