Vooral in moeilijke tijden is het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat vooroordelen worden bestreden en dat alle werknemers zich onderdeel van het team voelen.

Om een inclusieve omgeving te creëren, raden we je aan de volgende tips in gedachten te houden:

Moedig alle werknemers aan

  • Zorg ervoor dat er naar iedereen wordt geluisterd tijdens je teamgesprekken
  • Zoek contact met rustigere teamleden als je input wilt over beslissingen
  • Zorg ervoor dat iedereen toegang heeft tot opdrachten en kansen waarbij ze hun talenten kunnen laten zien en geef ze de kans om uit te blinken.

Ondersteun uw werknemers

Aangezien veel werknemers waarschijnlijk grotendeels vanuit huis zullen werken, wordt het nog belangrijker om werknemers betrokken te houden bij het bedrijf. Werknemers die vanuit huis werken, kunnen zeer snel afgeleid raken, bijvoorbeeld als ze tegelijkertijd voor hun kinderen moeten zorgen, waardoor ze makkelijker loskomen van het werk.

Het is van cruciaal belang dat je de werknemers de juiste ondersteuning biedt om hun nieuwe dagelijkse werkroutines te kunnen volgen en ervoor te zorgen dat ze betrokken blijven door erkenning te geven voor hun harde werk. In feite is erkenning geven in moeilijke tijden wellicht zinvoller dan wanneer bedrijven normaal functioneren. 

Geef werknemers erkenning voor hun extra inspanningen

Als extra aandacht wordt gegeven aan werknemers die zich hebben aangepast en extra inspanningen hebben geleverd om productief te blijven, betekent dat een opsteker voor het betreffende individu en voor het bredere team. Door je medewerkers aan te moedigen elkaar te bedanken en te waarderen, blijven ze met elkaar in contact en dat zorgt voor meer betrokkenheid binnen uw bedrijf. 

•    Gebruik videotechnologie om ondersteuning te bieden en rechtstreeks erkenning te tonen aan je werknemers 
•    Geef eerder een blijk van erkenning voor specifieke acties dan voor een algemene taak die goed wordt uitgevoerd
•    Gebruik bedrijfsbrede communicatie-uitingen om je mensen publiekelijk erkenning te geven 
•    Als je werknemers wil erkennen of prijzen, doet dat dan tijdig 
•    Overweeg om kleine beloningen te sturen, zoals een cadeaubon of een gratis lunch via een bezorgservice

Op elk van deze drie prioriteitsgebieden is effectieve communicatie de sleutel om ervoor te zorgen dat je sterke werkrelaties met je team onderhoudt en een solide basis voor succes creëert. Met zoveel beschikbare informatie, maar ook veel verwarring over de huidige situatie, zullen werknemers hun managers en bedrijfsleiders vragen om duidelijkheid en sturing. 

Neem contact met ons op als je meer informatie nodig heeft of als je wilt weten hoe we je  team op dit moment kunnen ondersteunen.

 

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector

Lees meer

Populaire artikelen