Als jouw bedrijf met je vaste werknemers op zich genoeg expertise in huis heeft maar er behoefte is aan een specifieke vaardigheid, kan je overwegen om een tijdelijke werknemer in te huren. Tijdelijke werknemers variëren van uitzendkrachten tot freelancers en interim professionals. Er is daarom altijd iemand te vinden die aan jouw eisen voldoet. De belangrijkste voordelen van tijdelijke krachten zijn:

1. Je kunt ze snel aannemen en ze maken direct verschil

Uitzendkrachten zijn uitermate geschikt als je iemand slechts voor een bepaalde periode nodig hebt. Bijvoorbeeld vanwege ziekte of zwangerschapsverlof van één van je werknemers of omdat het werk seizoensgebonden is.

Lees ook: 8 tips om het beste uit jouw uitzendkracht te halen

2. Ze brengen nieuwe perspectieven

Weet je nog dat die nieuwe collega zei: “Nou, bij mijn vorige baan deden we...”? Nieuwe mensen brengen simpelweg nieuwe ideeën met zich mee. En die ervaring kan het succes van jouw volgende project betekenen.

3. Ze kunnen zeer vaardig zijn in hun vakgebied en zijn dus goed voor speciale projecten

Veel tijdelijke professionals zijn experts in hun branche en kunnen zich goed aanpassen.

4. Ze kunnen een positie invullen terwijl jij een vaste werknemer zoekt

Als een werknemer plotseling is vertrokken of als je gewoon niet genoeg tijd hebt gehad om een vervanger te vinden, kan een uitzendkracht deze overgang makkelijker maken zonder dat je aan productiviteit inboet.

Lees ook: Hoe kan ik het juiste talent aantrekken voor mijn bedrijf?

5. Je kunt hen een vaste aanstelling aanbieden zodra hun contract afloopt

Misschien vind je dat een uitzendkracht zoveel waarde toevoegt aan je organisatie dat je besluit hem of haar vast in dienst te nemen. Het voordeel is dat je al weet hoe iemand functioneert zodat je een gepast aanbod kunt doen. Onthoud wel dat sommige mensen bewust voor uitzendwerk hebben gekozen en daarom misschien jouw aanbod afslaan.

6. De kans om van uitzendkracht naar vaste kracht te gaan motiveert

Voor degenen die een vaste baan zoeken, geldt dat zij extra hard zullen werken om te bewijzen dat ze van toegevoegde waarde zijn, in de hoop dat je hen een baan aanbiedt.

Op zoek naar talentvolle kandidaten? Neem hier contact met ons op.

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector

Lees meer

Populaire artikelen