Werknemers die hun baas in de vergaderzaal gijzelen, woedende groepen kantoorpersoneel die hun manager de kleren van het lijf scheuren... de lijst mensen die zich afreageren op hun baas lijkt eindeloos. Een klassiek voorbeeld is de video die op Facebook viral ging van een werknemer die wraak nam door in een enorme truck over de geparkeerde auto van zijn manager heen te rijden.

Dit soort uitbarstingen houden meestal verband met ontslaggolven. Maar vaak is er een dieperliggende reden, die te maken heeft met een gebrek aan erkenning. Als een werknemer zich op zijn werk niet gewaardeerd voelt, voelt hij zich minder betrokken en raakt gefrustreerd. Dat is niet alleen zeer ongezond voor de werknemer; het is ook nog eens slecht voor de zaken. Werknemers die tevreden zijn met hun baan nemen meer verantwoordelijkheid en leveren betere resultaten.

Op dit gebied valt nog veel winst te behalen. Volgens een recent onderzoek door onderzoekscentrum Gallup voelt slechts 13% van de werknemers zich betrokken op het werk. En dat is precies waarom organisaties als Top Employer zo belangrijk zijn. Top Employer reikt prijzen uit aan bedrijven met een uitmuntend HR beleid. Dit jaar viel Page Personnel in de prijzen. Dit zijn de 6 dingen die topwerkgevers goed doen:

1. Aandacht voor de talenten van uw medewerkers

Om in de zeer concurrerende internationale markt succes te boeken, kunnen bedrijven alleen overleven als zij de meest getalenteerde werknemers aantrekken. Het is dan ook essentieel om te investeren in opleidingen en cursussen die uw medewerkers de kans bieden om zich op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Bij Page Personnel bieden we programma's op alle niveaus, van nieuwe medewerkers tot managing directors.

2. Maak uw eigen leiders

Wat is het verschil tussen een baas en een leider? Op social media vindt u allerlei grappige plaatjes die het verschil uitleggen: een baas zegt wat u moet doen, terwijl een leider u inspireert om het te doen. Maar vaak vergeten deze plaatjes te vertellen waarom dit verschil bestaat. Leiders worden niet geboren, zij moeten worden opgeleid. Bij Page Personnel gebruiken wij de Cubiks assessment om de kwaliteiten en vaardigheden van onze medewerkers te toetsen. Met behulp van persoonlijke coaching en het Franklin Covey leadership development programma geven we onze toekomstige en huidige leiders de middelen om het beste uit zichzelf en hun teams te halen.

3. Bied een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden

Getalenteerde medewerkers kiezen niet voor een bedrijf op basis van het salaris en de arbeidsvoorwaarden. Maar als u uw beste werknemers wilt vasthouden, moet hun vergoeding u niet in de weg staan. Bij Page Personnel bieden we allerlei extra's bovenop het salaris: een auto en telefoon van de zaak, verzekeringen en andere extraatjes.

4. Zoek de juiste balans in uw personeelsbestand

Onderzoek toont aan dat bedrijven die diverser zijn zich sneller aanpassen, en daardoor succesvoller zijn. Diversiteit gaat niet alleen over de culturele achtergrond van uw werknemers: het gaat ook over de balans tussen mannen en vrouwen en de verschillende manieren waarop binnen het bedrijf gewerkt wordt. Diversiteit is één van de speerpunten van Page Personnel. Daarom is 50% van onze managers vrouw.

5. Bied professionele en persoonlijke ontwikkelingskansen

Medewerkers voelen zich betrokken als ze het idee hebben dat hun moeite wordt beloond. Bij Page Personnel bieden wij onze medewerkers een duidelijke carrièreladder. Mensen maken gemiddeld elke achttien maanden promotie. Al naargelang hun vaardigheden en interesses bieden we hen cursussen en coaching om verder te bouwen aan hun carrière. Elk kwartaal bekijken we waar onze werknemers staan op het gebied van hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

6. Laat uw werknemers zich thuis voelen

Wanneer zijn mensen op hun best? Meestal als zij met vrienden of familie zijn. Hoe meer ze zich thuis voelen, des te beter ze presteren. Daarom moet hun werk, waar ze ten minste 8 uur per dag doorbrengen, voelen als een tweede thuis. Bij Page Personnel zijn we er trots op dat er elke dag organisch fruit op tafel staat, en dat we twee keer per jaar een groot feest organiseren.

Wilt u met Page Personnel samenwerken? Neem hier contact met ons op.

Op zoek naar kandidaten?

Wil je je wervingsbehoeften met ons bespreken?

Neem contact met ons op

Salarisoverzicht

Bekijk de belangrijkste trends in de markt en salarissen per sector

Lees meer

Populaire artikelen