We kennen dat akelige maandagochtendgevoel allemaal: wéér een nieuwe week waar we tegenop zien, wéér stress. Maar wat als het anders kan? Stel je voor dat je zelfverzekerd met goede moed aan de nieuwe week begint! We geven je zes tips om de week gemotiveerder en optimistischer in te zetten:

1. Profiteer van het weekend

Weekends zijn geweldig, om zoveel redenen. Je hebt alle tijd om van alles te doen. Geniet van elke seconde. Zit niet te piekeren dat je maandag weer aan het werk moet. Gebruik je weekend zo effectief mogelijk, zodat je maandag goed geluimd begint.

Kies ten minste één activiteit om in het weekend te doen: wandelen, hardlopen, bijpraten met vrienden, ergens naartoe... In twee hele dagen krijg je best wat voor elkaar. Je kunt zelfs een reisje plannen. Sluit zondagavond af met een leuke film of een ontspannend boek. Je zult maandagochtend een stuk gelukkiger wakker worden.

2. Begin fris en monter aan de nieuwe week

Het lijkt vanzelfsprekend, maar veel mensen negeren het belang van een regelmatig slaappatroon. Slaap op zaterdag en zeker op zondag niet héél erg lang uit. Probeer op zondag op tijd naar bed te gaan. Een goede nachtrust kan maandagochtend een groot verschil maken.

Ook fysieke inspanning kan een heilzame invloed hebben op je algemene welzijn. Het hoeft geen intensieve trainingssessie te zijn. Het helpt al om gewoon een stukje te wandelen of even te stretchen voor je je 's ochtends klaarmaakt. Kwestie van je bloedsomloop op gang te brengen, wat extra zuurstof op te nemen, waardoor je je zowel mentaal als fysiek beter zult voelen.

3. Wat is jouw doel?

Als je op maandagochtend naar je werk gaat, denk dan even na over waarom je dat werk doet. Wat vind je zo fijn aan deze baan? Je moet het niet doen voor het loon en de voordelen alleen.

Als je niet meteen iets kunt bedenken, denk dan even terug aan het prille begin van je carrière. Heb je niet echt het gevoel hebt dat je ergens naartoe werkt? Dan is het wellicht een goed idee om daar wat proberen aan te doen. Ga op zoek naar een nieuwe uitdaging – een nieuwe taak of een nieuw project om je motivatie weer terug te vinden.

4. Denk na over je toekomst

Stel jezelf de vraag: Wat is mijn ultieme doel? Welke stappen moet ik elke dag ondernemen om dat doel te verwezenlijken? Duidelijke, bereikbare doelen zijn essentieel om tevreden te zijn in het nu. Het is eenvoudiger om taken te beheren als je weet waarom je doet wat je doet.

Je werkgever moet je ook steunen en je vertellen welke mogelijkheden je hebt om binnen de organisatie hogerop te raken. Lees geregeld nieuws over je bedrijf en eventuele berichten. Daarin wordt actuele informatie verstrekt over nieuwe kansen.

5. Breng wat veranderingen aan

Als je al benauwd wordt door de gedachte aan je werk alleen, dan pak je het probleem best bij de wortels aan. Verveel je je? Heb je te veel stress? Worden je inspanningen of je goede resultaten op het werk niet gewaardeerd?

Ben je ongelukkig? Tijd om er concreet wat aan te doen. Denk na over wat er zou moeten veranderen om van jou weer een gelukkige werknemer te maken. Werkgevers willen niets liever dan gelukkige, gemotiveerde en productieve werknemers. Een goede manager helpt je en zoekt samen met jou naar oplossingen die voor beide partijen werken.

6. Als dat allemaal niet baat...

Als je elke maandagochtend opnieuw met tegenzin naar je werk gaat, is het misschien tijd om een andere baan te overwegen. Praat met een recruitmentspecialist om je carrièrewensen eens op een rijtje te zetten.

Bekijk onze laatste vacatures.

 

Op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Job Match

Vind de vacature die bij je past op basis van je vaardigheden en ervaring in je cv met onze innovatieve tool

Upload je cv

Populaire artikelen