Veelgestelde vragen

Hoe is het om te werken bij PageGroup?

Er is een zeer energieke en open werksfeer, waarin successen direct gevierd worden, iedereen klaar staat om elkaar te helpen en je jezelf kunt zijn. Onze teams werken goed samen en zijn het hart van de organisatie.

Wat vinden mensen leuk aan het werk?

Er is geen beter gevoel dan het plaatsen van een kandidaat in een nieuwe functie en het blij maken van je klant met de geleverde dienstverlening. Je wordt beloond voor de successen die je individueel of in teamverband hebt behaald. Daarnaast zijn al onze medewerkers trots om voor zo'n bekende en gewaardeerde naam als PageGroup te werken.

Geeft het werk als recruitment consultant voldoening?

Het is een geweldige uitdaging de beste kandidaten voor de vacatures van onze klanten te selecteren en het best mogelijke contract voor onze kandidaten in de wacht te slepen. Tevreden klanten en kandidaten zijn voor consultants een van de mooiste beloningen. We helpen mensen hun leven te veranderen.

Is recruitment consultant een salesgeoriënteerde functie?

Ja, het gaat om business-to-business sales waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Hoe worden mijn prestaties gemeten en hoe vaak worden zij geëvalueerd?

Ons succes is het natuurlijke gevolg van de juiste activiteiten in combinatie met het juiste gedrag. Wij meten de prestaties voornamelijk op output. Bij PageGroup heeft iedereen doelen en key performance indicatoren die afhangen van de sector waarin ze werken. Ook voor gedrag bestaat een kader om je te helpen bepalen wat je troeven en verbeterpunten zijn. In jaarlijkse beoordelingsgesprekken en halfjaarlijkse evaluaties krijg je de gelegenheid om onder meer je toekomstmogelijkheden te bespreken, zowel qua carrière als qua persoonlijke ontwikkeling.

Wat voor opleidingen krijg ik in de eerste maanden?

Tijdens je eerste maand bij PageGroup volg je onze introductietraining. In de maanden erna neem je deel aan verdere vervolgtrainingen, waaronder onze gerenommeerde Sales Academies en externe trainingen.
Daarnaast heb je individuele coaching sessies met je manager, die je praktische begeleiding geeft en je ontwikkeling volgt.
Je neemt deel aan verschillende workshops voor recruitment- en marktvaardigheden, die in jouw specifieke vakgebied belangrijk zijn.

Hoe verloopt het selectieproces?

Je voert persoonlijke sollicitatiegesprekken met het lokale managementteam. Daarnaast maak je een korte online persoonlijkheidstest en loop je een aantal uur mee bij ons op kantoor. Daar maak je kennis met het team en leer je via rollenspelen en oefeningen wat de taak van een recruitment consultant precies inhoudt. Afsluitend is er een gesprek met de Managing Director.

Wat gebeurt er na de test of het sollicitatiegesprek?

We nemen contact met je op om de uitslag met je door te nemen en feedback over je prestaties en mogelijke ontwikkelingspunten te geven.

Waarom PageGroup?

Als je bij ons komt werken, dan hoor je bij de beste namen in de sector; Page Personnel, Michael Page en Page Executive. Je komt terecht in een omgeving waar je jezelf kunt en mag zijn. Je bepaalt je eigen succes en carrièrekoers.
Daarnaast biedt PageGroup de beste beloningen, trainingen, ondersteuning en ontwikkelingskansen wereldwijd.