Smartphones. We hebben ze tegenwoordig allemaal. Smartphones zijn zeker handig voor onze e-mails, sociale media en internet, maar soms lijkt het erop dat je nooit echt vrij bent van je werk.

Een smartphone kan echter ook helpen om het evenwicht tussen werk en vrije tijd te verbeteren, je tijd besparen en je tegelijkertijd gelukkiger en productiever maken.

Om dit evenwicht te vinden, selecteerden en beoordeelden we vier apps waarmee je in minder tijd meer kunt doen.

Je fitness-app – Sworkit 

Hoe fit je ook bent, Sworkit is geweldig. Kies uit workouts die vanaf vijf minuten tot een uur duren. Je kunt yoga doen, pilates, krachttraining en cardio, of je eigen oefeningenset samenstellen, zonder dat je toestellen nodig hebt. Deze app is bedoeld voor mensen die geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan. De app is gratis met optionele in-app-aankopen.

https://sworkit.com/

Je app voor to-do-lijsten – ToDoist

ToDoist is een app waarmee je je to-do-lijst op één plaats kunt opvolgen. Zo kun je alles uitvoeren wat je moet doen en ondertussen meer rust in je hoofd krijgen. Je kunt subtaken en afhankelijke taken creëren, evenals projecten en subprojecten. Je kunt deze taken van een deadline voorzien, er met een kleurencode prioriteiten aan toekennen, de taken indelen in categorieën en nog veel meer. Tot de handigste functionaliteiten behoren: de komende dag of week bekijken, deadlines onthouden, ruimte en rust in je hoofd creëren.

https://en.todoist.com

Je life-style-app – Way of Life

Met de Way of Life-app kun je jezelf goede gewoontes aanleren en slechte gewoontes afleren. Je hebt elke dag maar een paar seconden nodig om je routines op te volgen met het unieke kleurencodesysteem van Way of Life. Naarmate de app steeds meer informatie over jouw activiteiten verzamelt, ontdek je de positieve en negatieve trends in je leefstijl en kun je snel vragen beantwoorden zoals: “Slaap ik wel genoeg?”of “Hoe veel fastfood eet ik gemiddeld?”of zelfs “Ben ik deze maand al aan mijn quotum slechte films gekomen?”

https://wayoflifeapp.com

Als je op zoek bent naar andere manieren om gelukkiger te worden met je werk, bekijk dan eens onze andere adviesartikelen over hoe je naar een betere werksituatie kunt streven.

Lees meer over werkprivé-balans in onze adviessectie. 

Populaire artikelen