• Talent Trends 2024

  Ontdek hoe werknemers echt denken over salarissen, bedrijfscultuur en AI - en waarom werkgevers als gevolg daarvan te maken hebben met een verwachtingskloof.

  Banner
 • Het lokale beeld

  Hoe spelen deze trends in Nederland?

  Download rapport voor Nederland

  Interactieve tool

  Verkrijg nog diepere inzichten en bekijk onze gegevens op uw manier

  Gebruik onze tool
 • Wie heeft onze enquête ingevuld?

  50.000

  Deelnemers

  37

  Markten

  77

  Functies

 • Wat kun je verwachten?

  flexibility icon

  Flexibiliteit

  Flexibel werk is geen optioneel extraatje, het is iets wat werknemers verwachten. Hoe kun je zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de voorkeuren van werknemers voldoen?

  DE&I icon

  DE&I

  Evenwicht tussen werk en privéleven is geen 'nice to have', maar een 'need to have'. Werknemers maken zich ook zorgen over inclusiviteit en discriminatie. Hoe kunnen bedrijven een cultuur creëren die voor iedereen werkt?

  AI icon

  AI

  Er wordt veel gespeculeerd over hoe AI banen en sectoren in de toekomst zal veranderen - maar de impact is nu al voelbaar. Veroorzaakt onzekerheid over nieuwe technologie spanning?

 • Hoe kan Talent Trends je helpen?

  Toptalent aantrekken:

  Verbeter jouw wervingsstrategie door precies te weten wat kandidaten verwachten.

  Behoud de beste:

  Houd je toppresteerders tevreden en betrokken.

  Concurrentievoordeel:

  Val op tussen concurrenten.

 • Joost Fortuin

  Joost Fortuin

  Senior Managing Director PageGroup

  Er is een verwachtingskloof ontstaan op de werkvloer, met belangrijke gevolgen voor als je talent wilt aannemen of behouden.

  Werknemers stellen steeds meer eisen, die veel verder gaan dan een concurrerend salaris en flexibiliteit. Hun werkgevers worden geconfronteerd met een veelvoud aan druk in een snel evoluerende bedrijfsomgeving.

  Hoe kunnen beide partijen elkaar in het midden ontmoeten?

 • Page Personnel Talent Trends 2024

  Welkom bij onze Talent Trends 2024 studie, gepresenteerd door PageGroup's talent intelligence en insights experts, PageInsights.

  Talent Trends is onze jaarlijkse wereldwijde enquête onder ervaren professionals. Ons doel is om data-driven analyses en bruikbare inzichten in de arbeidsmarkt te bieden, zodat we onze klanten uiteindelijk kunnen helpen bij het vormgeven van hun personeelsstrategieën.

  Terwijl ons onderzoek uit 2023 een significante verschuiving in de arbeidswereld aan het licht bracht, die we de Invisible Revolution noemden, is de situatie voor 2024 opnieuw geëvolueerd.

  Aan de ene kant hebben werknemers steeds meer verwachtingen die veel verder gaan dan een concurrerend salaris en flexibiliteit. Aan de andere kant staan werkgevers onder grote druk in een snel veranderende bedrijfsomgeving, waardoor het voor beide partijen moeilijker wordt om elkaar te vinden.

  Het wordt steeds moeilijker om strategieën te vinden die voor iedereen werken - iets wat we 'The Expectation Gap' noemen.

  Ontdekken wat dit voor jouw bedrijf betekent in de inhoud die beschikbaar is op deze pagina, waar we het wereldwijde plaatje schetsen, dieper ingaan op het lokale beeld in jouw markt en we jou onze gegevens op jouw manier laten bekijken met onze interactieve tool.