International Accountmanager | Inside & Field | Consultancy

Breda Vast dienstverband €3.000 - €4.000 per maand (€36.000 - €48.000 per jaar)

Bijgewerkt 20/12/2022

 • Baan op niveau voor young en medior professionals
 • Inter(nationale) werkervaring op doen

Over onze klant

De organisatie is een grote speler in de klanten sector grafische en intra-logistiek industrie waar zij grote projecten draaien waarmee ze de systeem besturing van de productie -en of logistieke locatie in richten. Denk aan de grote internationaal spelers in Media Land (print-online) en retail / logistieke spelers als bijv een Bijenkorf en PostNL. En dit op wereldwijd niveau.

De organisatie biedt een internationale werkcultuur met internationale kantoren in Nederland (hoofdkantoor) en Duitsland / Spanje (EMEA regio), uitstekende trainingen en een informele werksfeer met korte lijnen, openstaande deuren en aandacht voor ontwikkeling en innovatie. Ze hechten waarden aan ondernemende en zelfbewuste collega's, die doen waar ze goed in zijn en daar plezier van krijgen. De week wordt afgerond met een gezellige vrijdagmiddag borrel en je komt te werken in een sterk team!

Als Area Sales Manager ben je onderdeel van het sales team met meerdere salesmanagers en hun verantwoordelijke regio in grafische of intralogistieke markt. Een team met slimme en talentvolle collega's, no-nonsens en informeel.

Functieomschrijving

Als Area Sales Manager ben je verantwoordelijk voor de Grafische markt (automatisering oplossingen in regelsystemen betreffende drukwerk en magazine, medialand) bij de jou passende toegewezen regio. De regio wordt op basis van kennis en taalbezit samen bepaald. Veelal start je met een regio in de EU en kan je groei verwezenlijken intercontinentaal. Je bent verantwoordelijk voor het commerciële succes bij je klanten toegespitst in de Grafische sector en krijgt zowel de bestaande klanten als nieuwe klanten onder je verantwoording.

30% hiervan vindt plaats in de 'buitendienst' en 70% 'binnendienst'.

Belangrijk in deze rol is dat je een consultant seller bent. De klanten en markt is lucratief, long term (1-3 jaar), grote investeringen door klanten van een half miljoen tot 3-4 miljoen aan besparing op automatisering met de oplossing die ze bieden. Een groot deel ben je ook bezig met bestaande relaties en voorbereidingen. Nieuwe potentiële klanten kennen het bedrijf en staan altijd open voor gesprek. Koude sales/acquisitie is hier niet van toepassing. Dit vraagt een andere aanpak en persoonlijkheid dan een hunter.

 • Verantwoordelijk voor de commerciële resultaten (jaartarget nader te bepalen) in jouw regio;
 • Je zorgt dat je goed op de hoogte bent van aankomende en of lopende projecten binnen jullie vakgebied in jouw regio, bij je bestaande en potentieel nieuwe klanten, maar ook via agentschappen waar de organisatie mee samenwerkt die jou vertegenwoordigen in de desbetreffende landen;
 • Het onderhouden en uitbouwen van SLA (service agreement) en upgrades bij bestaande klanten;
 • Binnendienst 70%: Post en Pre sales. Bezig met het voortraject, onderzoek, netwerk benaderen/onderhouden, lijnen uitzetten bij jouw Agents om de markt en projecten te identificeren bij bestaande en nieuwe klanten. Service aanvragen (SLA) en upgrades bespreken met bestaand relaties die omzet genereren. Offertes (complex en nauwkeurig, eerste half jaar oppakken voor leerproces daarna overname door binnendienst collega), facturatie status, calculaties, documentaties. Voor de buitendienst bezoeken stel je jouw reizen samen, bereid je de presentaties/pitches/demonstraties voor en besprekingen met agentschappen. Je managed en bereid referentiebezoeken voor (nieuwe klanten ontvangen in het NL-se hoofdkantoor om bij bestaande klanten demonstraties te geven) en samenwerking met het tech team voor mogelijkheden.
 • Buitendienst 30%: Internationaal reizen en weg zijn van huis valt in praktijk reuze mee, maar je moet het interessant vinden wanneer je up and running bent om circa maandelijks circa een week (kan ook verdeeld over een paar dagen) in de buitendienst actief te zijn in jouw regio's betrekking op diverse fases in de sales funnel. Dit gaat om bezoeken aan bestaande relaties, agentschappen en potentiële nieuwe klanten. Focus ligt op de bestaande relaties en enkele nieuwe projecten. In het begin zal je ondersteund en vergezeld worden door de manager en/of collega.

Profiel

Voor de werving van deze functie zijn we op zoek naar kandidaten die een carrière willen opbouwen in de Sales met een lange termijn focus en diepgang. Proactief, slim, commercieel/communicatief vaardig, verantwoordelijk, open persoonlijkheid, nauwkeurig en analytisch, resultaatgericht. Een functie in te richten naar eigen inbreng en manieren. Daarnaast veel te leren van manager en collega('s). Daarnaast ben je een prettige collega in de omgang. Binnen het sales team vind je een gezellige, informele maar ook hard werkende sfeer terug en daar draag jij ook aan bij!

 • Afgeronde HBO/WO opleiding in commerciële richting. MBO+ diploma met HBO werk-denk ervaring is niet uitgesloten;
 • richtlijn 2 tot 8 jaar sales ervaring in de B2B na de opleiding als Account / Sales Manager;
 • Een consultant seller, geen hunter.
 • Je kan zowel acteren in de buitendienst op hoger level (en in staat om te leren) op DMU management directieniveau. Ook kan je goed aarden op kantoor vanuit de binnendienst.
 • Je spreekt vloeiend Engels. Duits en of andere talen is een pré;
 • De techniek hoef je niet te beheersen maar je vindt het wel interessant te weten hoe automatisering werkt;
 • Verder ben je ondernemend, verantwoordelijk, goed met cijfers, staat stevig in je schoenen om om te gaan met weerstanden en ben je resultaat- en relatie gericht.

Aanbod

 • Een hele interessante internationale sales uitdaging voor een consultant seller.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden en trainingen;
 • Fulltime contract bij de organisatie zelf (36-40 uur).
 • Competitief pakket: Salaris afhankelijk van carrière fase, bonussysteem, pensioen regeling, vakantie dagen, 2x betaald kwatier pauze extra, interessante expenses uitbetaling en meer.
 • Sociale uitjes en borrels;
Contact
Lizzy van der Meer
Referentienummer
JN-072022-5701655

Vacature samenvatting

Sector
Sales
Sub Sector
Account Manager
Industrie
Business Services
Vacatures per locatie
Breda
Contract Type
Permanent
Consultant
Lizzy van der Meer
Vacature referentie
JN-072022-5701655