Sales Support Representative | Online Sales&Marketing team

Eindhoven Permanent

Updated on 06/05/2022

 • Professioneel team verantwoordelijk voor Online Sales en Marketing
 • Focus op Customer Succes en leadgeneratie

About Our Client

Onze partner streeft ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving. Voor onze partner zijn we op zoek naar de geschikte kandidaat die het Online Sales team komt versterken. De afdeling die zich richt op de klanten die via online kanalen binnen komen. Afgelopen jaren is dit team vormgegeven, heeft online verkoop duidelijke betekenis gekregen binnen de organisatie en groeit de potentie nog steeds. Een team waarin commercie én online marketing in online verkopen samen zijn komen. Een klein hecht en innovatief team van 6 personen, waarin teamwork erg belangrijk is, die door de online sales manager en online sales marketeer begeleid wordt. Omvang in totaliteit van circa 200 medewerkers binnen een moderne organisatie met internationaal karakter.

Job Description

In de basis functie behandel je actief de binnenkomende online leads en klantvragen. Het gaat om conversie en hoe ze hier via online marketing en sales opvolging zoveel mogelijk uit kunnen halen. Daarnaast houdt het team zich met sales marketing bezig t.b.v. de website en webshop (online verkoop) aan de B2B. O.a. promotie marketing, customer succes, coördinator, social selling, Advertsiging etc. Het team is afgelopen jaren daarom met secuur samengesteld zodat hier een goede aanvullende mix in is. Samen met alle teamleden bouwen jullie voort op alle informatie.

Voor dit team zijn we nu op zoek naar de sales collega die de focus legt op de klanten, potentie, opvolging en closing en waardevolle klantgesprekken weet te voeren en support biedt in het aan- en verkoop proces.

Het is uiteraard van belang dat je commercieel bent en goed weet door te vragen. Maar we zoeken de collega die goed de rust weet te bewaren én de tijd wilt nemen om met klanten in gesprek te gaan. Je zal de binnenkomende oline klanten op volgen en converteren. Het voorzien van deze potentiële klanten in de customer journey over de juiste informatie om uiteindelijk de deal te closen. Via deze gesprekken ben jij ook de persoon die mooie input geeft aan je teamleden in de samenwerking voor o.a. online campagnes, promoties etc.

The Successful Applicant

Het gaat om een functie waarbij van je verwacht wordt dat je snel kunt reageren, proactief bent, kansen wil benutten en goed kunt samenwerken. Je bent commercieel, klantgericht en heb een hands-on mentaliteit, dat zijn de kernwaarden die jou perfect omschrijven. Je bent een echte doorzetter met een resultaatgerichte instelling, je bent stressbestendig en hebt een sterke overtuigingskracht. Jij weet jouw enthousiasme perfect over te brengen op klanten en collega's!

 • Je hebt minimaal HBO werk-en denkniveau (relevante opleiding);
 • Commerciële ervaring;
 • Naast sales heb je een interesse in de digitale wereld en met online verkopen;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Ook in het Engels kan jij (goed) uit de voeten.
 • Je bent ambitieus en wil samen met het team doorgroeien
 • Je doet snel kennis op van de producten en diensten
 • Je bent creatief, administratief, analytisch, flexibel en resultaatgericht
 • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar

What's on Offer

 • Onderdeel van een innoverend team met grote impact op de organisatie op Online gebied
 • Een groeiende team binnen de organisatie
 • Mogelijkheid om je commerciële en service gerichte skills uit te breiden
 • Voldoende mogelijkheden om binnen de organisatie te groeien op de lange termijn
 • Uitstekend salaris afhankelijk van ervaring en goede secundaire voorwaarden
Contact
Lizzy van der Meer
Quote job ref
JN-082021-2956131

Job summary

Sector
Sales Support
Sub Sector
Sales support
Industry
Business Services
Jobs by location
Eindhoven
Contract Type
Permanent
Consultant
Lizzy van der Meer
Job Reference
JN-082021-2956131